Waregem ligt in het zuidwesten van de provincie West-Vlaanderen, op de grens met Oost-Vlaanderen en telt 38 000 inwoners.
In de stad Waregem is het paard alomtegenwoordig. Je kan je er laten meevoeren op de rug van het paard en genieten van een uitgebreide hippische geschiedenis.
De paardensport neemt een belangrijke plaats in in Waregem. Het is niet toevallig dat het Sport.Vlaanderencentrum en de Gaverbeekhippodroom letterlijk en figuurlijk centraal staan in het paardengebeuren. Daarnaast organiseren tal van verenigingen paardenevenementen op regelmatige basis, waarvan Waregem Koerse het hoogtepunt is.
Maar Waregem wil zich niet beperken tot de nationale grenzen. Er wordt ook internationaal gedacht en gehandeld. Waregem Koerse maakt sinds 2010 deel uit van de internationale competitie Crystal Cup. Op die manier wordt er een Europese band gesmeed tussen ambitieuze steden die het paard hoog in het vaandel dragen.
Zowel op cultureel, recreatief als sportief vlak is Waregem toonaangevend voor de omliggende gemeenten. ‘The Golden River’ of de Leie speelde in de negentiende en de twintigste eeuw een belangrijke rol in de streek en werkte de vlas- en textielnijverheid in de hand. Naast de bloeiende textielsector droeg ook Waregem Koerse bij tot de groei van dorp tot stad. Na de fusie op 1 april 1977 werden aan de hoofdgemeente Waregem ook Beveren-Leie, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve toegevoegd. Sinds 1 januari 2000 mag Waregem zich officieel stad noemen.
De regionale uitstraling van de stad is te danken aan de inspanningen van velen. Maar ook de gunstige ligging aan de snelweg E17, op de as Kortrijk-Antwerpen, is beslist een niet te onderschatten voordeel. Het IC-station in het hart van de stad staat synoniem voor snelle treinverbindingen en ook de Leie biedt interessante vervoersmogelijkheden voor schepen van 1 350 ton.
De ondernemingsgeest van onze regio is groot. Waregem koestert het ondernemerschap. De inzet van de bedrijven en hun werknemers creëert een grote werkgelegenheid in eigen streek. Zowel hoogtechnologische als ambachtelijke of familiale landbouwbedrijven hebben hier hun plaats. gevonden.