Upravit stránku

EURO EQUUS

Het Europees Netwerk van Steden van het Paard EURO EQUUS is een vereniging zonder winstoogmerk die op 3 mei 2005 opgericht werd door vier Europese steden - Waregem (België), Pardubice (Tsjechië), Jerez de la Frontera (Spanje) en Golegã (Portugal). In 2015 sloot Wroclaw (Polen) zich aan bij het Euro Equus netwerk. Momenteel bestaat het netwerk dus uit vijf Europese steden.

De Vereniging heeft als doel het cultureel erfgoed van het paard te promoten en verder te ontwikkelen. Om de algemene doelstellingen te bereiken, werken de steden samen aan een aantal activiteiten. Euro Equus netwerk  wil een culturele, sociale en economische identiteit creëren tussen de verschillende Europese grondgebieden die een band hebben met de paardensector. Zij wil de "paardenregio's" beschermen, ontwikkelen en promoten, en op die manier het behoud van het Europees patrimonium van het paard verzekeren. Het netwerk wil ook diverse verenigingen/ ondernemingen ondersteunen die op een professionele manier bezig zijn met de paardensector. Hierbij wordt nadruk gelegd op uitwisseling van ervaringen, transfert van kennis.

De viering van de Europese dag van het paard op 12 september is een concreet samenwerkingsproject tussen alle Euro Equus steden. Op die dag organiseert elke stad simultaan speciale activiteiten om het paard en de paardencultuur van de eigen stad en het netwerk in de kijker te zetten.

Het Euro Equus netwerk  staat open voor twee categorieën van leden. Naast de stichtende leden, hebben andere steden binnen de Europese Unie waar paarden een belangrijke socio-economische functie vervullen, de mogelijkheid om  toe te treden als gewone leden. Steden van gebieden buiten de Europese Unie kunnen ook aansluiten als medewerkende leden.

De Maatschappelijke Zetel van Euro Equus is gevestigd in de Spaanse stad Jerez de la Frontera. Het Engels is de officiële werktaal van het Netwerk.

GEN_WEB_COOKIES_TITLE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti