Upravit stránku

Europese hoofdstad van paarden

De unieke titel van de European Horse City is sinds 2016 overgedragen door steden die bij EURO EQUUS zijn aangesloten. Deze reistrekening wordt geregistreerd door de Europese Commissie en mag alleen worden gebruikt door steden die betrokken zijn bij het EURO EQUUS-netwerk, dwz plaatsen met een diepzittende plek traditie of een traditie van paardenfokkerij.

De European Horse City zijn is niet alleen een eer en een goed marketinginstrument, het is vooral een verbintenis tot de EURO EQUUS-missie, d.w.z. het behoud van het Europese erfgoed van de paardenfokkerij en de verdere ondersteuning ervan. De drager van de titel wordt het middelpunt van alles wat er een jaar gebeurt, alles wat belangrijk is met betrekking tot de traditie van paard: rijden en paardenfokkerij moet op de achtergrond plaatsvinden. De eerste houder van de titel was Portugese Golegã in 2016, een jaar later Belgisch Waregem, in 2018 het Spaanse Jerez en dit jaar werd de denkbeeldige scepter overgenomen door het Poolse Wrocław.

GEN_WEB_COOKIES_TITLE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti