Upravit stránku

Dressuur

DE DISCIPLINES VAN RUITERKUNST 

Heden bestaan er vele ruitersports. Onder de belangrijkste kunnen we rekenen races, klassieke dressuur en Vaquera (de Andalusische plattelandsstijl), springen, draverijen, hindernisrennen, galoppade, koetsrijden, „Acoso y derribo“ (vervolging van stier en gevecht ermee), ponnyrijden, polo en andere varianten van de competitie.

ACOSO Y DERRIBO (stier vervolgen en neerhalen)

De oorsprong hiervan vinden we in de kunst om een stier te overmeesteren bij een sellectie van de te fokken stukken. Een soortgelijke competitie is de eerste keer in Jerez gehouden.

Er nemen twee tweepersoons teams op paarden deel aan („garrochista“ en „amparador“). Het doel is meerdere malen een jong dier te vangen en te markeren met behulp van een speer („garrocha“, d.w.z. een stok met een markeringsijzer aan het eind) in een afgebakende ruimte en binnen een beperkte tijd. 

DOMA VAQUERA (ANDALUSISCHE DRESSUUR)

De ruiterdiscipline met het doel om het paard rustig en onder sterke kontrole te houden, die gebruikt kan worden voor een hele scala aan practische situaties in het veld. 

De oorsprong is te vinden in de vaardigheden van de cowboys, wanneer het belangrijk was om een kudde dieren bij elkaar te houden. De paarden met een zekere stap bieden aan de ruiter de zekerheid die nodig is bij het uit elkaar houden van de dieren, voornamelijk dan voor de manipulatie van een diergroep binnen de omheining, bijv. bij het markeren van de dieren. 

KLASSIEKE DRESSUUR 

De klassieke dressuur berust in de verbetering van de aangeboren fysieke eigenschappen van een paard zodat het nog sierlijker en mooier beweegt. Tussen de ruiter en het dier heerst om die reden volmaakte evenwichtige rust en begrip. 


RAID (discipline onder belasting)

De competitie vindt plaats in tijd en op lange afstand; getest wordt de snelheid, weerbaarheid en gehele vaardigheden van een paard en de vaardigheden van de ruiter, die moet aantonen, dat hij het paard kan leiden en in rytme houden dat nodig is voor het ondergaan van de test. 

Bij deze discipline worden de verplichte controles uitgevoerd door een dierenarts gericht op de veranderingen van de gezondheidsstaat van het paard. 

Koninklijke Andalusische School voor Ruiterkunst / Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre: www.realescuela.org

Centrum voor Paardenrennen 2002 / Centro Ecuestre 2002: http://centroecuestre2002.es

Centrum voor Paardenrennen El Juncal / CIEH  El Juncal: https://es-es.facebook.com/centro.ecuestreeljuncal

Ruiterschool Chapín / Escuela Hípica Chapín: www.hipicachapin.com

Opleidingscentrum Los Llanos de Vico en stoeterij Alpende / Centro de Formación Los Llanos de Vico y Ganadería Alpende:
http://www.ganaderiaalpende.es

Club Polo del Sol / Club Polo del Sol: www.clubpolodelsol.com

Club Nazaret: http://www.clubnazaret.org/p/hipica

GEN_WEB_COOKIES_TITLE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti