Upravit stránku

Toeristische info

De stad Jerez ligt in het zuidwesten van Andalusië, in het noordwestelijke deel van de provincie Cádiz, en wat de geografische ligging betreft is de stad werkelijk bevoorrecht: de locale vruchtbare grond is gevormd door de lagen die aangebracht zijn door de rivier Guadalquivir, rondom de stad stroomt de rivier Guadalete, en naar de stranden van de Atlantische oceaan of naar de toppen van de gebergte Gaditana is het helemaal niet ver. Een overweldigende plaats: op de halve weg tussen de bergen en de zee met meer dan 3 200 uren van zonlicht, wat betekent dat er een angenaam klimaat is en dat het hele jaar door. Dankzij het zachte klimaat met de gemiddelde temperaturen van 11ºC in de winter en 25ºC in de zomer, dat nog milder wordt door de geografische ligging zo dichtbij de zee, zijn de winters aangenaam en de zomers rustig. 

Jerez heeft de strategische ligging met perfecte verkeersverbinding niet alleen binnen Andalusië, maar ook met de rest van Spanje en van Europa. Het onlangs gebouwde internationale vliegveld is uitgerust met de meest moderne voorzieningen en biedt de vluchten naar alle belangrijkste binnenlandse bestemmingen en die van de hele wereld; de gereconstrueerde spoorwegen verbinden Jerez met de grote steden en de centra´s van de regio´s. En uiteindelijk ook de complete wegen- en snelwegennet maakt het snelle en comfortabele bereik van alle steden in de omgeving en ook verder mogelijk. 

Jerez biedt de wereldberoemde atracties aan, dankzij welke de stad een van de meest aantrekkelijke bestemmingen is in Andalusië: paarden, wijn, brandy en de flamenco zijn de karakteristieke Spaanse en Andalusische producten, die aan Jerez zijn onvervangbare identitiet geven.

Jerez biedt vele verleidingen aan: de fantastische paardenshows op de Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre (de Koninklijke Andalusische School voor ruiterkunst) en bij de Yeguada Hierro del Bocado (de stoeterij Hierro del Bocado); de unieke kelders, waar de wijn en brandy gemaakt wordt – juist hier in alle rus ten stilte rijpen deze in de vaten; Elke dag valt er plezier te beleven aan de oorspronkelijke flamenco; het oude centrum, dat uitgeroepen is tot de Conjunto Monumental Histórico-Artístico (het komplex van historische- en kunstmonumenten), waar u tussen de sinaasappelbomen en fontijnen op de pleinen en in de kronkellende straatjes kerken, openbare gebouwen en unieke architectonische parels kunt bewonderen; er zijn ook talrijke musea en andere toeristische evenementen, waarin de gevechtstieren, paarden, flamenco, wijn en andere bijzonderheden getoond worden die onze traditie en efgoed illustreren. 

Van de andere bezienswaardigheden moeten we vermelden de Circuito de Velocidad (de racebaan), waar het hele jaar door de motorraces plaatsvinden, of de Zoo botánico de Jerez (de stedelijke botanische tuin), waar de kinderen en volwassenen kunnen genieten van een heel bijzonder uitgewerkte ruimte en van de omvangrijkste zoologische collectie van de hele Spanje, en verder de talrijke boerenbedrijven, natuurmonumenten en ravijnen, die de liefhebbers van actieve wandelsport zeker moeten bezoeken.

De genoemde bevoorrechte ligging tussen de bergen en de zee betekent, dat de stad gebruikt kan worden als de goede uitvalsbasis voor de tochten naar verschillende doelen in de provincie, waarbij u kunt kiezen van een van de vele ingevoerde routes: de Ruta de los Pueblos Blancos (Door watte dorpjes), Ruta del Toro (de Stierenroute), Ruta Atlántica (de Atlantische route) e.a. 
 

 

 • GASTRONOMIE – WIJN EN BRANDY

  De speciale geografische ligging tussen de bergwanden en de zeestranden betekent o.a. dat Jerez de karakteristieke locale producten kan gebruiken zoals bijv. de wereldberoemde sherry, brandy of azijn. Dat alles kan als ingrediënten in vele recepten worden toegevoegd en als gevolg daarvan heeft Jerez een verrassende kleurrijke keuken van de hoogste kwaliteit. De zeevruchten uit de baai, het vlees van de fokkerijen en ook van wild, de salades en traditionele sauzen – de smaak van elk gerecht en van de delicatessen kan nog worden versterkt door de Fino sherry, Amontillada, het merk Oloroso of Pedro Ximenez, de Brandy of het voortreffelijke locale azijn. 

  De restaurants in Jerez worden zeer gewaardeerd wat betreft hun kwaliteit; ze bieden de meest voortreffelijke gerechten die gemaakt worden van de traditionele producten en op een traditionele wijze, en dat alles wordt gegarandeerd door de top-koks met jarenlange ervaring. 

  De bijzondere ligging nabij het Atlantische oceaan, de locale kalkrijke grond, de karakteristieke druiven en de zorgvuldige verwerking daarvan – dat alles doet het bijzondere product ontstaan, dat over de hele wereld bekend is als de sherry. De nobele drank laten ze met liefde rijpen in de kelders, vaak ook in de ondergrondse ruimtes van de geestelijke gebouwen, waar de nodigen rus ten ruimte is. 

  Jerez de la Frontera is de grootste stad in het gebied en de hoofdstad van de wijn. Deze bevindt zich op een van de vele heuvels die de brede open vlaktes met de lichte grond omringen, op de helft van de weg tussen de nabijen bergen en de stralend witte dorpjes aan de kust. Jerez is een drukke en dynamische plaats waar op het toneel de sherry en de andere oeroude symbolen: flamenco en paarden, elkaar afwisselen.
   
  Om een gebied te ontdekken door zich in de locale wijnen te interesseren: dat is een belevenis voor alle vijf de zintuigen. Het wijntourisme is iets meer dan alleen het leren van monumenten en mensen te kennen: het biedt ons de mogelijkheid om ons te begeven in de wereld van de belevenissen, aroma´s en smaken dankzij welke we de cultuur, traditie en gebruiken van deze interessante wijnregio beter leren kennen. En zo bent u uitgenodigd voor een bezoek aan een bodega, dus een kelder, die het gezien de bewonderenswaardigheid vaak wint van een cathedraal, en waarin u het verhaal over het ontstaan van de wijn kunt horen, een nacht kunt doorbrengen in een dorpshuis omringd door de wijngaarden, de verfijnde kunst van het wijnproeven kunt leren en de perfecte  gastronomische harmonie van de delicatessen voor de concrete wijnsoorten kunt ervaren.

GEN_WEB_COOKIES_TITLE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti