Upravit stránku

Dressuur

Dressuur (het woord is afgeleid uit het Frans, meestal wordt het vertaald als „trainen“) is de hoogste vorm van ruiterkunst, die getoond wordt op bijzondere shows en tijdens speciale competities. In sommige landen wordt het gezien als een zelfstandige kunstsoort. De Internationale Federatie van Ruiters definieert de dressuur als een ruitersport: „de top-vorm van de training van een paard“, waarin „het paard en de ruiter uit geheugen de serie van getrainde bewegingen tonen“.

Er worden competities gehouden op verschillende niveaus  – vanaf de amateurs tot de Olympische spelen en tot de Wereldkanpioenschappen van ruitersporten. Het hoofddoel van de dressuur is middels standard uitgewerkte trainingsmethodes de atletische eigenschappen van het paard te ontwikkelen samen met zijn bereidheid om te presenteren wat hij geleerd heeft, wat leidt tot de maximale toepassing van het potentiël van het betreffende renpaard. Het dressuurpaard reageert aan de top van zijn cariére perfect op de minimale aanwijzigen van de ruiter. De ruiter is ontspannen, het kost hem zo te zie geen moeite om het paard, dat de gevraagde taken uitvoert, aan te sturen. 


Horseball is een team- balspel, waarin het doel is punten te verzamelen door de bal te plaatsen in de mand met de doorsnede van 1 meter. Het is in feite de combinatie van polo, rugby en van basketbal. Het is een van de tien discipline die officiël erkend zijn door de Internationale Federatie van de Ruiters. 

GEN_WEB_COOKIES_TITLE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti