Upravit stránku

Paarden

Het Centrum voor Hoge Ruiterkunst Hippos Golegã is het eerste van zijn soort in Portugal. Het is zodanig gebouwd, dat het voldoet aan de eisen van de afzonderlijke ruiters, maar ook aan de behoeftes van de nationale en internationale teams in het kader van de voorbereiding op internationale top-competities (de Europese- Wereldkampioenschappen, Olympische- en Paralympische Spelen).

Golegã wordt weleens de hoofdstad van paarden genoemd; u vindt de stad in het hart van Portugal, nabij de snelwegen A1 en A23, een uur af van het vliegveld in Lisabon en van de grens met Spanje, nabij het corridor van spoorwegen.

Het Centrum opende zijn poorten in mei 2013 en is de eerste instelling van dit soort bestemd voor de ruitersporten in Portugal. Het is zodanig gebouwd, dat het voldoet aan de eisen van de afzonderlijke ruiters, maar ook aan de behoeftes van de nationale en internationale teams in het kader van de voorbereiding op internationale top-competities (de Europese- Wereldkampioenschappen, de Olympische- en Paralympische Spelen). Het Centrum voor ruitersport begeleidt de athleten en teams, die Portugal vertegenwoordigen in verschillende internationale evenementen. De zorg voor de sporters is veelzijdig en betreft hun fysieke en psychische staat en houdt de op maat aangepaste training in en dat zodanig dat zij hun prestatie voortdurend verhogen. Hetzelfde kan gezegd worden over de zorg voor paarden, die doelmatig geprogrammeerd wordt en zodanig ingesteld is, dat de dieren in de individuele disciplines en ook in teams de topprestaties behalen. In het Centrum werken de dierenartsen. Ze hebben genoeg ruimte en voorzieningen hebben voor diagnostiek, behandelingen en therapiën en natuurlijk ook voor de monitoring van het prestatievermogen van paarden.
 
De gebouwen en voorzieningen zijn zodanig ontworpen en gebouwd, dat ze voldoen aan de organisatorische eisen van alle ruitersportdisciplines op nationaal en internationaal niveau en in overeenstemming zijn met de instructies van de Portugese Ruitersport Federatie en ook met de Internationale Ruitersport Federatie. Voor de seminars komen hier niet alleen de sporters, maar ook de rechters, trainers en hun assistenten – de deelnemers aan verschillende evenementen thuis en/ook in de wereld (de Europese Bekers en de Wereldbekers).

Golegã is heden de ideale plaats voor de training van ruitersporten in het algemeen; dankzij de Europese financiering heeft het Centrum de infrastructuur en voorzieningen van de uitzonderlijke kwaliteit tot zijn beschikking. Het Centrum is de samenwerking aangegaan met het netwerk EuroEquus, waarvan de leden zijn Jerez de la Frontera (Spanje), Waregem (België), Pardubice (Tsjechische Republiek) en Wroclaw (Polen).
 

GEN_WEB_COOKIES_TITLE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti