Upravit stránku

Paardenrennen

Paardenrennen zijn een van de meest populaire ruitersporten ter wereld. Meestal worden deze gehouden op speciale renbanen, maar we kunnen ze ook elders waarnemen. 

Als de oudste rennen in Spanje worden gezien de paardenrennen Sanlúcar de Barrameda. Hun geschiedenis gaat tot de niet formele competities die gehouden werden doo de eigenaren van paarden die vis en andere zeevruchten vervoerden uit Bajo de Guía in de eerste decades van de 19de eeuw. 


De eerste echt geregelde competitie is gehouden op 31 augustus 1845 in overeenstemming met de voorschriften voor de beoordeling van vaardigheid, gewicht en snelheid van een paard. Heden loopt de route van de ren uit Bajo de Guía do Las Piletas meer dan twee kilometer door zacht zand; het strand vernadert tijdens de eb s´avonds in een perfecte natuurlijke renbaan. 

De paardenrennen in Sanlúcar de Barrameda zijn uitgeroepen tot de SPAANSE TOERISTISCHE ATRACTIE VAN INTERNATIONAAL BELANG.

TENTOONSTELLING EN COMPETITIE VAN DE KOETSEN 

Het doel is een serie taken met een koets uit te voeren. Aangelijnd kunnen zijn één paard („limonera“), twee („troncos“), vier („cuartas“), vijf („media potencia o enganche a la Jerezana“) of zes paarden („potencia“).

Deze competities bevatten ook dressuur, maraton (zoals bij de cross-country wordt er gereden over hindernissen die in het veld zijn geplaatst) en aansturen van de koets (hindernissen in de arena).


VOLBLOED SPAANS PAARD
http://www.turismojerez.com/images/Archivos-adjuntos/Ruta_Ecuestre/THE_SPANISH_PURE_BRED_HORSE.pdf

Vereniging van de fokkers van volbloed Spaanse paarden
https://www.ancce.es/en/contenido/el-caballo-espanol

RAS CARTUJANO
http://www.turismojerez.com/images/Archivos-adjuntos/Ruta_Ecuestre/THE_CARTUJANO_HORSE.pdf  
https://yeguadacartuja.com/jerez-de-la-frontera/espectaculo-ecuestre/8/0/the-carthusian-horse 
 

 

GEN_WEB_COOKIES_TITLE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti