Upravit stránku

Dressuur

De Kladruber werd eeuwenlang doelgericht gefokt als koetspaard voor het keizerlijk hof, maar heeft zijn plaats en gebruiksdoel ook in het heden gevonden.

Kladrubers zijn zeer geschikt voor aangespannen wedstrijden en de klassieke dressuur. Daarnaast is de Kladruber te zien tijdens verschillende festiviteiten en culturele evenementen in heel Tsjechië. Kladrubers worden gebruikt voor springquadrilles, voltige met kinderen of barokke pas de deux in kostuums. Kladrubers zijn ook te bewonderen in speciale uitvoeringen, zoals de Hongaarse post en pushball (paardenvoetbal).

Vanwege hun kalme en evenwichtige karakter worden ze vaak gebruikt voor hippotherapie en zijn ze ideale partners voor het recreatieve paardrijden. Kladrubers kan men echter ook in parken en steden zoals Pardubice, Ostrava of Praag tegenkomen, waar deze paarden voor de bereden politie werken.

Nationale stoeterij Kladruby nad Labem (link: http://www.nhkladruby.cz/)

GEN_WEB_COOKIES_TITLE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti