Upravit stránku

Toeristische info

Pardubice - stad van peperkoek (perník), paarden en sport, is de ideale plaats voor actieve ontspanning, sport, relaxatie en vermaak. U kunt de stad en omgeving op de fiets of wandelend verkennen.

De wandelroute van Willem II van Pernstein met uitlegborden over de geschiedenis en de wandelroute In de voetsporen van de WO II lopen langs historische en aloude plaatsen van de stad, maar ook door grote groene parken, tot naar het plaatselijke kasteel of de geheime schuilkelder in het kasteelrondeel. Op rollerskates of fiets kunt u via het fietspad langs de rivier de Elbe naar de burcht Kunětice-berg (Kunětická hora) of naar het Peperkoekhuisje (Perníková chaloupka) komen, waar u kennis kunt nemen van de geschiedenis van de productie en de traditionele Pardubicer peperkoek kunt proeven. 's Avonds komt dan misschien van pas het speciale Pardubicer bier genaamd Porter, met een hoog alcoholgehalte, of u kunt een van de vele traditionele acties bezoeken die hier in de loop van het jaar plaatsvinden. Kom naar Pardubice wanneer u wilt en u gaat zich hier zeker niet vervelen.

Meer informatie of audiogidsen worden in het plaatselijke toeristische informatiecentrum verstrekt:

http://www.ipardubice.cz/

GEN_WEB_COOKIES_TITLE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti