Upravit stránku

Verkeer

Pardubice is zeer goed bereikbaar met het verkeer. Vanuit de hoofdstad Praag, die op een afstand van 104 km ligt, kunt u via de D11 snelweg binnen ongeveer één uur in Pardubice zijn. Strategische ligging van Pardubice op de belangrijkste Europese spoorwegcorridor zorgt voor een treinverbinding met andere grote Europese steden en sinds 2000 kan Pardubice ook trots zijn op zijn internationale luchthaven, waar in 2018 een splinternieuwe terminal is geopend.

Door Pardubice loopt de Europese spoorwegcorridor. Het is de corridor van Praag naar Česká Třebová. Op het centraal station van Pardubice stoppen veel internationale treinen en zo is de verbinding met grote steden als Berlijn, Hamburg, Wenen, Warschau, Bratislava, Žilina, Boedapest, Belgrado en andere, gemakkelijk.

Een belangrijk knooppunt van het verkeer is ook de gemoderniseerde internationale luchthaven van Pardubice geworden, met luchtverbindingen naar Rusland, Engeland, Spanje en in het zomerseizoen ook naar strandvakantiebestemmingen, bijvoorbeeld Burgas, Palma de Mallorca, Antalye, Tunis en andere.

In Pardubice kunt u ook met het schip Arnošt over de rivier de Elbe varen. Het schip maakt niet alleen rondvaarten, maar maakt ook een deel uit van het openbaar vervoer aan de rand van Pardubice en men vindt er ook een restaurant.

In de stad en omgeving kunt u wandelen of fietsen. Kilometerslange fietspaden langs de rivier de Elbe trekken ook schaatsers aan.

Verbinding zoeken:
IDOS.cz (idos.cz)
Vliegveld (https://www.airport-pardubice.cz/)

GEN_WEB_COOKIES_TITLE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti