Upravit stránku

Tips voor een reis

NATUURRESERVAAT PAUL DO BOQUILOBO

NATUURRESERVAAT PAUL DO BOQUILOBO

DE NATUURRESERVAAT PAUL DO BOQUILOBO IS DE EERSTE PLAATS VAN ZIJN SOORT IN PORTUGAL, DIE IS EEN ONDERDEEL VAN HET WERELDNET VAN DE BIOSFERISCHE RESERVATEN – HET UNIEKE VOORBEELD VAN MOERRAS ECOSYSTEEM DAT HOOG GEWAARDEERD WORDT VANWEGE DE BESCHERMING VAN DE BIODIVERSITEIT.

Aan het begin waren het 554 hectaren grond – het reservaat van de 1ste generatie, waar zich geen economische activiteiten afspeelden, echter dan ook geen beheers van het gebied met deelname van de locale overheden.

In het jaar 2014 is een gezamenlijk protocol ondertekend, volgens welke dienen voor de biosfér de vier entiteiten zorgen: ONGATEJO, gemeentehuis Golegã, gemeentehuis Torres Novas en het Nationale Instituut voor Natuur- en Bosbescherming – ICNF, dat een commissie van adviseurs in dienst heeft die telt de vertegenwoordigers van meer dan 50 organisaties. Er tussen behoren de steden en gemeentes, oploeidingsinstituten, NGO´s, verenigingen voor de regionale ontwikkeling, boeren en andere ondernemingen.
Het Paul do Boquilobo Biosphere Reserve omvat heden het gebied van Pombalinho, Azinhaga, Golegã, Riachos en ook de vereniging van gemeentes Brogueira, Parceiros de Igreja en Alcorochel, op de totale oppervlskte van 5 896 hectaren.

Actieplan / Plan van de ontwikkeling van het reservaat Paul do Boquilobo Biosphere Reserve houdt in de beschermende maatregelen voor de ecosystemen, beoordelingen en ondersteuning van de duurzame activiteiten en projecten op het gebied van informatieverstrekking, environmentale opleidingen en onderzoek.

Het reservaat Paul do Boquilobo is van voornemen om andere evenementen te organiseren met gebruik van het potentiël van de gekwalificeerde partners, gericht op de promotie van kwalitatieve producten en diensten die ons vervolgens zullen leiden naar het creëren van de toegevoegde waarde voor de regio.

THE PAUL DO BOQUILOBO BIOSPHERE RESERVE

1 Imaculada Conceição Sq.

2150-125 GOLEGÃ

Coördinaten:N 39.408088, W 8.530260

Telefon: +351 249 979 060

Fax: +351 249 979 069

ongatejo@ongatejo.pt

www.pauldoboquilobo.pt

www.cm-golega.pt/reserva-da-biosfera-do-paul-do-boquilobo