Upravit stránku

Tips voor een reis

Flanders Field American Cemetery

Flanders Field American Cemetery is de enige Amerikaanse begraafplaats van de Eerste Wereldoorlog in België. 368 soldaten vonden in Waregem hun laatste rustplaats en nog eens 43 staan vermeld op de Muur van de Vermisten. Elk jaar, op een zondag eind mei, wordt op de begraafplaats de herdenkingsdag Memorial Day gehouden voor de Amerikaanse oorlogsslachtoffers.

De begraafplaats trekt jaarlijks vele duizenden (internationale) bezoekers. Op 26 maart 2014 bracht zelfs toenmalig president van de USA Barack Obama een bezoek.

De begraafplaats en bezoekerscentrum (Wortegemseweg 117) zijn dagelijks gratis te bezoeken van 9.00u. tot 17.00u., enkel gesloten op Kerstmis en Nieuwjaar. Rondleidingen voor scholen of groepen kan je aanvragen via flanders-field@abmc.gov

HIPPO.WAR

Sinds 11 november 2017 heeft HIPPO.WAR, het Waregemse bezoekerscentrum over de Eerste Wereldoorlog, zijn deuren geopend. Op 900 m² vind je er twee permanente tentoonstellingen: over de rol van het paard tijdens WOI en het belang van de Amerikanen tijdens diezelfde oorlog. Aan de hand van onder andere foto's, film- en audiofragmenten, tal van authentieke stukken, een interactieve quiz en zelfs een nagebouwd paardenhospitaal ontdek je deze misschien nog niet zo bekende verhalen uit Den Grooten Oorlog. Het bezoekerscentrum bevindt zich op de tweede verdieping van het tribunegebouw op de hippodroom in de Holstraat 95. www.hippowar.be

Waregem Koerse Feesten

De Waregem Koerse Feesten vinden elk jaar rond het laatste weekend van augustus plaats. De Feesten worden op donderdag feestelijk geopend en zijn het startschot van een hele week feest in Waregem: kermis, optredens, muziek, straattheater… Het hoogtepunt, de paardenrennen, vindt op dinsdag plaats. De Waregem Koerse Feesten trekken elk jaar tienduizenden feestvierders naar Waregem. Daarbovenop komen ook 40 000 bezoekers naar Waregem Koerse zelf. Alle informatie en de uitgebreide planning is te vinden op www.waregemkoersefeesten.be.

Dwars Door Vlaanderen

De World Tour-wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen start in Roeselare, rijdt door de Vlaamse Ardennen en komt altijd aan in Waregem. De wielerklassieker wordt gereden op de woensdag vlak voor de Ronde van Vlaanderen en is dus de laatste voorbereiding op Vlaanderens Mooiste.